Hyppää pääsisältöön
Sote-ammattilainen tablettilaite kädessään.

Uutinen

Pohjoinen Keski-Suomi: Fimlabin näytteenottoon ilmoittaudutaan jatkossa aina itseilmoittautumisautomaatilla

29.3.2023

Fimlabin näytteenottolaboratorioissa pohjoisen Keski-Suomen alueella otetaan käyttöön itseilmoittautumisautomaatit 3.4.2023 alkaen. 

Pihtiputaalla, Viitasaarella, Kinnulassa, Karstulassa ja Saarijärvellä itseilmoittautumisautomaateille ilmoittautuvat sekä ajanvarausasiakkaat että vuoronumeroa tarvitsevat asiakkaat. Vuoronumerolla palveltavia asiakkaita ovat päivystysasiakkaat ja ne asiakkaat, jotka noutavat näyteastioita kotona otettavia näytteitä varten tai palauttavat kotona otettuja näytteitä. 

Kannonkoskella, Kivijärvellä, Kyyjärvellä ja Pylkönmäellä ei ole ajanvarausta. Näillä paikkakunnilla itseilmoittautumisautomaateille voivat ilmoittautua vuoronumeroa tarvitsevat asiakkaat.

Itseilmoittautumisautomaattien avulla Fimlab pystyy sujuvoittamaan näytteenottoprosessia ja samalla asiakkaan tietosuoja paranee. Automaatti tulostaa asiakkaalle kuitin, joka sisältää varauksen tiedot ja asiakkaan palvelunumeron. Asiakas kutsutaan sisään palvelunumerolla. 

Laboratorioiden aulassa on itseilmoittautumisautomaatit

Laboratorioiden aulassa ilmoittautuminen tapahtuu viivakoodillisella henkilökortilla (esim. Kela-kortti tai ajokortti) tai asiakas voi näppäillä automaattiin henkilötunnuksensa tai hän voi antaa ajanvarausvahvistuksen mukana tulleen varausavaimen automaatin kosketusnäytölle. Asiakas voi ilmoittautua näytteenottoon aikaisintaan 30 minuuttia ennen varattua aikaa.

Automaatti ilmoittaa, mikäli asiakkaalla ei ole varattua aikaa ja tarjoaa mahdollisuutta ilmoittautua jonoon. Tämä toiminto vastaa nykyistä vuoronumeroautomaattia, jotka korvataan uusilla ilmoittautumislaitteilla. Asiakkaalle tulostuu palvelunumero.

Laboratorioajan varanneet asiakkaat (Pihtipudas, Viitasaari, Kinnula, Karstula ja Saarijärvi):

  1. Näytä henkilökortin viivakoodi lukijaan tai näppäile kosketusnäytölle henkilötunnuksesi tai ajanvarausvahvistuksen mukana tullut varausavain.
  2. Näytöltä näet varatun näytteenottoajan ja palvelunumeron, jolla hoitaja kutsuu sinut sisään.
  3. Automaatti tulostaa tiedot kuitille.

Vuoronumeroa tarvitsevat asiakkaat

  1. Näytä henkilökortin viivakoodi lukijaan tai näppäile kosketusnäytölle henkilötunnuksesi.
  2. Valitse haluamasi palvelu näytölle ilmestyvistä vaihtoehdoista.
  3. Automaatti tulostaa tiedot kuitille.

Huom! Palveluvalikoima ja aukioloajat vaihtelevat toimipistekohtaisesti.

Lisätiedot

  • Anu Mutka, aluejohtaja, anu.mutka@fimlab.fi, p. 050 5276 473