Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Esimerkiksi päivän hahmotuksessa auttavat kuvakortit käytössä

Uutinen

Multian Omakoti muuttaa naapurissa sijaitsevan Poukaman tiloihin

26.6.2024

Kehitysvammaisten ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö Omakoti muuttaa.

Omakodin asukkaat saavat uudet kodit tutusta maisemasta – alle 200 metrin päässä Omakodilta sijaitsevasta Poukaman kiinteistöstä. Läheisyyden ansiosta esimerkiksi työtoimintaan osallistuvien asukkaiden työmatka ei nykyisestä juuri pitene. Omakodin pitkäaikainen ja tuttu nimi säilyy, ainoastaan osoite muuttuu. 

Muuton taustalla on Keski-Suomen hyvinvointialueen omavalvonnan ja aluehallintoviranomaisen vaatimus: nykytiloissa ei ole mahdollista järjestää ympärivuorokautista asumista kiinteistön rakenteiden ja asuntojen sijoittumisen vuoksi. Tilat eivät myöskään ole esteettömät. 

Poukaman palvelukeskuksen siipeen on mahdollista ottaa käyttöön oma, muusta keskuksesta erillinen tila kehitysvammaisten asumisyksikölle, eli Omakodin asukkaille ja tutulle henkilökunnalle. Asukkaat pääsevät tutustumaan tiloihin ohjaajansa kanssa jo kesän aikana. 

Muutto toteutuu sen jälkeen, kun Poukamassa tilat on saatu remontoitua. Tällä hetkellä muuttoa kaavaillaan syyskuulle. Henkilökunta ohjaa asukkaita ja heidän läheisiään muuton edetessä tarvittavista valmisteluista. Hyvinvointialue järjestää yhteisen muuttoauton, joka kuljettaa pakatut tavarat uusiin tiloihin. 

Uusiin tiloihin muutto edellyttää uudet vuokrasopimukset. Asukkaita ja heidän läheisiään avustetaan tarvittaessa myös muutoksen ja muuton vuoksi tarvittavien asiakirjojen ja hakemusten laadinnassa. 

Hyvinvointialue on vuokrannut Poukaman tilat Multian kunnalta, ja ne ovat Omakodin tiloja uudemmat. Poukamassa Omakodin asukkailla on mahdollisuus käyttää esimerkiksi Poukaman juhlasalia ja saunaa sekä osallistua palvelukeskuksen yhteisiin tilaisuuksiin. 

Asukkaille, heidän läheisilleen ja henkilöstölle on järjestetty muuttosuunnitelmasta info keskiviikkona 26.6..

Lisätiedot:

Keski-Suomen hyvinvointialue, erityisryhmien kotiin vietävät ja asumispalvelut:

  • palveluvastaava Jaana Palosaari, Multia ja Petäjävesi, p. 040 3539 081
  • palvelupäällikkö Armi Lehtinen, vammaisten koti- ja asumispalvelut, eteläinen alue, p. 040 570 1778
  • palvelujohtaja Päivi Junnilainen, p. 040 5335 729