Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Järvimaisema

Uutinen

Määräaikaisen henkilöstön palkkapäiväksi tulee kuun viimeinen päivä

11.11.2022

Keski-Suomen hyvinvointialueen määräaikaisen henkilöstön palkkapäiväksi tulee kuun viimeinen päivä.

Hyvinvointialue on viimeiseen asti etsinyt moniammatillisessa yhteistyössä ratkaisua määräaikaisen henkilöstön palkanmaksupäivään. Turvallisen palkanmaksun takaamisen vuoksi ei ole mahdollista ottaa riskiä, jonka määräaikaisten 15. päivän palkanmaksu voisi aiheuttaa kaikille hyvinvointialueen palkansaajille.

Palkanmaksupäivä kuukauden lopussa merkitsee monelle määräaikaiselle palkkapäivän siirtymistä kahdella viikolla tammikuussa. Määräaikaisessa palvelussuhteessa olevan henkilöstön palkanmaksupäivä on 1.1.2023 alkaen pääsääntöisesti aina kuukauden viimeinen arkipäivä, ei kuitenkaan lauantai.

Määräaikaisissa, alle 13 päivää kestävissä palvelussuhteissa, pyritään palkka maksamaan palkka-ajoaikataulujen mukaisessa seuraavassa mahdollisessa palkanmaksupäivässä, kuitenkin viimeistään seuraavan kuukauden viimeiseen arkipäivään mennessä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen vakituisessa palvelussuhteessa olevan henkilöstön palkanmaksupäivä on pääsääntöisesti kuukauden 15. päivä tai palkkapäivän sattuessa viikonlopulle tai arkipyhäksi tätä edeltävä arkipäivä.

Lisätietoja

HR-vastuuvalmistelija Riitta Hallberg, riitta.hallberg(at)saarikka.fi,  p. 044 459 8946