Hyppää pääsisältöön

Palvelemme vappupäivänä 1.5. sunnuntain aukioloaikojen mukaisesti. Sairaanhoitajan chat palvelee myös vappupäivänä klo 10–16.

Lue lisää.
Ammattilainen ja asiakas hammaslääkärin vastaanotolla.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajahaku alkaa ensi maanantaina

16.2.2023

Yksityiset sosiaali- ja terveyspalveluita tuottavat yritykset voivat hakea palvelusetelituottajiksi Keski-Suomen hyvinvointialueelle ensi maanantaista 20.2. lähtien.

Hyvinvointialueelle hyväksytyt palveluntuottajat löytyvät palse.fi-palveluntuottajarekisteristä huhtikuussa.

– Toivomme, että nykyiset kuntien palveluntuottajat jatkavat kanssamme hyvinvointialueella ja että saisimme mukaan myös uusia tuottajia kaikkialta Keski-Suomesta. Tarvetta on erityisesti esimerkiksi perheneuvolassa myönnettävien neuvonta- ja terapiapalveluiden sekä lasten ja nuorten neuropsykiatrisen tuen palvelusetelituottajille. Palveluntuottajien kannattaa tutustua pikimmiten tuottamiensa palveluiden sääntökirjoihin ja tehdä tai päivittää hakemus hyvinvointialueen palvelusetelituottajaksi, kannustaa Keski-Suomen hyvinvointialueen erityisasiantuntija Mia Lindberg.

Palvelusetelituottajien haku on avoinna 20.2.–3.3. Hyvinvointialueen palvelusetelit tulevat voimaan 1.4., jonka jälkeen palvelusetelituottajien haku jatkuu jatkuvana hakuna. Siihen asti toimitaan kunnissa olevilla palveluseteleillä ja käytännöillä.

Palvelusetelit edistävät asiakkaan valinnan mahdollisuuksia ja palveluiden saatavuutta

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimen palveluista. Hyvinvointialue järjestää palveluita omalla tuotannolla, ostopalveluilla sekä palveluseteleillä.

Palveluseteleiden tavoitteena on lisätä asiakkaan valinnan mahdollisuuksia, parantaa palvelujen saatavuutta, monipuolistaa palvelutuotantoa sekä edistää hyvinvointialueen, elinkeinotoimen ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyötä. Palvelusetelit perustuvat lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluseteleistä.

Palvelun myöntäminen perustuu aina asiakkaan palvelun ja hoidon tarpeen arviointiin, joka tehdään myöntämisperusteiden mukaisesti hyvinvointialueen palvelussa. Asiakas voi valita palvelusetelinsä oikeuttamalle palvelulle palveluntuottajan palse.fi-palveluntuottajarekisterissä.

Palveluseteleiden sääntökirjat ohjaavat palvelusetelituottajien toimintaa

Hyvinvointialueelle palveluntuottajaksi hakeutuessaan yritys hyväksyy sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluseteleiden sääntökirjan yleisen osan, joka koskee kaikkia palveluntuottajia. Se sisältää hyvinvointialueella käytössä olevien palvelusetelipalveluiden ehdot, palvelusetelituottajien hyväksymisen edellytykset, toiminnalle asetettavat edellytykset sekä hyvinvointialueen ja palveluntuottajan vastuut ja velvollisuudet. Lisäksi palveluntuottajat hyväksyvät yhden tai useamman palvelusetelikohtaisen sääntökirjan.

Palveluseteleiden sääntökirjat on julkaistu Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Palvelusetelitoiminnan turvallinen siirtymäaika 1.1.–31.3.

Palvelusetelitoiminnan turvallinen siirtymäaika on käynnissä parhaillaan ja se päättyy uusien palveluseteleiden käyttöönottoon 1.4. Siirtymäaikana 1.1.–31.3. palvelusetelituottajina voivat toimia hyvinvointialueen kunnissa ja hyvinvointialueelle siirtyvissä organisaatioissa hyväksytyt tuottajat. Asiakas voi käyttää siirtymäajalla omassa kunnassaan tai sairaanhoitopiirissään hyväksyttyjen palvelusetelituottajien tarjoamia sosiaali- ja terveyspalveluita hänelle myönnetyn palvelun mukaisesti.

Lisätietoja:

• Mia Lindberg, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 511 8325, mia.lindberg(at)hyvaks.fi
• Mervi Temonen, järjestelmäasiantuntija, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 014 269 2683, mervi.temonen(at)hyvaks.fi