Hyppää pääsisältöön
Kaksi naista juttelee ja täyttää lomaketta.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialue selvittää Karstulan Marjarannan asumispalveluiden jatkon mahdollisuuksia

28.3.2023

Keski-Suomen hyvinvointialue on selvittämässä, mitkä ovat mahdollisuudet ikäihmisten asumispalveluiden jatkumiselle Karstulan Marjarannassa ja mitkä ovat tilanteen muut vaihtoehdot.

Marjarannassa asumispalveluita tuottava Esperi käy parhaillaan yhteistoimintaneuvotteluja koko hoivayksikön henkilökunnan kanssa. Taustalla on Esperin tiedotteen mukaan ajatus toiminnan lopettamisesta. Esperin mukaan 34 asukkaalle tarkoitetussa hoivayksikössä on 18 asukasta.

Keski-Suomen hyvinvointialueen koti- ja asumispalveluiden vastuualuejohtaja Tuija Koivisto kertoo, että hyvinvointialue selvittää sekä toiminnan jatkamisen mahdollisuuksia Marjarannassa että muita asumispalveluiden tarjoamisen vaihtoehtoja.

Vaikka Esperin toiminta Marjarannassa päättyisi, hyvinvointialue huolehtii siitä, ettei asukkaista kukaan jää vaille kotia. Jos Marjaranta suljetaan, asukkaiden vuokrasopimuksissa on kuuden kuukauden irtisanomisaika.

Ikääntyneiden asumispalveluiden järjestämisestä myös Marjarannan asukkaille vastaa Keski-Suomen hyvinvointialue. Mikäli Marjarannassa toiminta päättyy, hyvinvointialueen koti- ja asumispalvelujen asiakasohjaaja käy läpi jokaisen Marjarannan asiakkaan asiakassuunnitelman ja tekee hänelle tarvittavat palvelupäätökset. Päätöksistä asiakasta tiedottaa hyvinvointialue. Tilanne ei edellytä toimenpiteitä asiakkaalta tai hänen läheisiltään.   

 

Lisätiedot:

Tuija Koivisto, vastuualuejohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 513 5821