Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten diabeteshoidon puhelinpalvelu uudistuu

29.1.2024

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten alueen terveysasemien diabeteshoidon puhelinnumerot yhdistyvät 1.2. alkaen yhteiseen palvelunumeroon.

Samalla näiden terveysasemien aikaisemmat diabeteshoidon numerot poistuvat käytöstä. Muissa Keski-Suomen kunnissa diabeteshoidon palvelunumerot säilyvät ennallaan. 

Diabeteshoidon Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten yhteinen palvelunumero 014 266 2017 palvelee arkisin klo 9–14. Numeroon voi jättää myös soittopyynnön, johon diabeteshoitajat vastaavat mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään saman päivän aikana. Diabeteshoidon palvelunumerossa diabeteshoitaja antaa neuvontaa ja opastusta tyypin 1 insuliinipuutteisille diabeetikoille sekä niille tyypin 2 diabeetikoille, joilla on käytössä sekä ateriainsuliini että perusinsuliini.  

Diabeteshoidon tarkoituksena on estää taudin paheneminen ja liitännäissairauksien ilmaantuminen sekä tukea asiakasta omahoidossa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mitä lähempänä diabeetikon verensokeri-, kolesteroli- ja verenpainearvot ovat normaaliarvoja sitä vähemmän diabetes aiheuttaa hankalia lisäsairauksia kuten esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksia tai silmänpohja- ja munuaismuutoksia. 

Lisätietoja: