Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Yhteistyökumppanit etäkokouksessa.

Uutinen

Järjestöjen aamukahveille toivotaan jatkoa

1.12.2022

Järjestöjen edustajien vapaamuotoisille tapaamisille hyvinvointialueen johdon kanssa toivotaan jatkoa vuoden vaihduttuakin.

Järjestöjen aamukahveilla on käsitelty järjestöjen toivomia ajankohtaisia teemoja ja etsitty vastauksia kentän huoliin. Tehy pääluottamusmies Anne Puronaho korosti aamukahvien roolia tietokanavana ja vapaan keskustelun pöytänä, jota tarvitaan, koska esimerkiksi pääluottamusmiespalaverien toimintatavat linjataan vasta tuonnempana.  

Riitta Hallberg arvioi, että toiminta jatkuu uuden HR-johtajan vetovastuulla ja käsialalla, kunhan joulukuun kahvit vielä saadaan nautituksi nykyisellä kokoonpanolla.

Toimialajohtaja Lasse Leppä esitteli konsernipalveluiden valmistelun tunnelmia. Hän nosti esiin Keski-Suomen hyvinvointialueen valmistelun keskiössä olevan turvallinen siirtymä -sanaparin. Se ei hänestä ole hokkuspokkustemppu eikä yksittäinen hallinnollinen päätös. Lepän mukaan kaikki tähänastinen valmistelu on tähdännyt turvalliseen siirtymään. Uudistus ajoittuu kuitenkin monin tavoin haastavaan aikaan.

– Näissä oloissa erityinen huolellisuus ja tarkkaavaisuus historiallisen hallintouudistuksen keskellä on perusteltua. Jokaisella muutoksessa mukana olevalla on huolellisuusvelvoite turvallisesta siirtymästä. Myös kaverin perään on jokaisen meistä katsottava, Leppä linjasi.

Lepän mukaan turvalliseen siirtymäänkään ei saa jäädä roikkumaan. Uudistuksen tulee muuttaa asioita. Konsernipalveluissa tämä tulee näkymään muun muassa yhtenäisinä, standardoituina toimintatapoina ja tuottavuusohjelman laadintana. 

Piipe Onninen-Kokko Wiitaunionista kysyi, kuinka pitkäksi menneet valinnat ovat vaikuttaneet valmisteluun. 

Leppä myönsi toivovansa, että organisaatiokaavion laatikoihin olisi saatu nimet paikoilleen jo muutamaa viikkoa aikaisemmin. Silti hän uskoo siihen, että vuodenvaihteen yli päästään varmasti tälläkin etenemisen aikataululla. Mahdollisesti kuitenkin joitakin tilapäisjärjestelyjä esimerkiksi HR-johtajan tehtävien hoidossa alkuvuodeksi tarvitaan. 

Riitta Hallberg esitteli järjestöille samoja teemoja kuin esihenkilöinfossa. Samoja asioita esiteltiin samana pävänä myös henkilöstön aamukahveilla. Hyvinvointialueen HR työstää edelleen ohjeita kuntiin, jotta ”hallittu ylihyppy” onnistuu ongelmitta tai ainakin mahdollisimman pienin hankaluuksin.