Hyppää pääsisältöön

ICT:n alustava nykytilakartoitus on valmistunut

10.12.2021

ICT-jaoston kokouksessa 10.12. käytiin läpi mm. Keski-Suomen ICT:n alustavaa nykytilakartoitusta sekä hallintamallin jalkautuksen ja työryhmien järjestäytymisen tilannetta.

ICT-jaoston kokouksessa käytiin läpi Keski-Suomen ICT:n alustavaa nykytilakartoitusta sekä hallintamallin jalkautuksen ja työryhmien järjestäytymisen tilannetta. Lisäksi kokouksessa kartoitettiin ICT-jäsenten vierailutarpeita muihin jaostoihin ja kuultiin valtionavustushakemuksen ajankohtainen tilanne. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 21.12.2021.

ICT:n alustava nykytilakartoitus luo vankan perustan jatkotyöskentelylle

Jaosto tarkasteli kokouksessaan ICT:n nykytilakartoituksesta laadittua dokumenttia, johon on kerätty tiedot kuntien, pelastuslaitoksen sekä sairaanhoitopiirin nykyisistä ICT palveluista ja käytössä olevista tietojärjestelmistä. 

Nykytilan kartoituksessa on kerätty ylätason tiedot:

  • siirtyvien ICT-ylläpidon toteutuksesta ja sen resursseista
  • ICT-palveluntuottajista
  • sähköposti- ja toimistosovelluksista
  • ICT-työasemista, palvelimista
  • tietoliikenneyhteyksistä
  • puhelinjärjestelmistä
  • käyttäjienhallinnasta
  • kulunvalvonnasta
  • alueellisesta AD:sta

Seuraavaksi jaoston jäsenet tutustuvat tarkemmin kartoitusmateriaaliin ja toimittavat mahdolliset täydennyspyynnöt jaoston puheenjohtajalle. 

ICT-muutoksen hallintamallin jalkautus ja työryhmien työskentely on edennyt suunnitelman mukaisesti

Kokouksessa todettiin, että ICT-tiekartan mukaisten osa-alueiden työryhmät ovat suurimmilta osin ehtineet järjestäytyä ja työ on käynnistynyt hallintamallin mukaisesti. ICT-tiekartan osa-alueet eli ”korit” on jaoteltu seuraavasti: hallinnolliset tehtävät, toimialariippumattomat järjestelmät, toimialasidonnaiset järjestelmät, ICT-infra ja ICT-infran järjestelmät. Nämä viisi osa-aluetta sisältää lisäksi pienempiä osa-alueita. Työtä tehdään työryhmissä, joihin on kutsuttu jaoston tekemän resurssisuunnitelman mukaisesti eri organisaation edustajia.

ICT-jaoston jäsenet vierailevat muiden jaostojen kokouksissa lähiaikoina

Kokouksessa todettiin, että ICT-jaoston työssä on paljon riippuvuussuhteita muiden jaostojen työhön. Siksi on tärkeä tunnistaa ja koota yhteen nämä keskeiset riippuvuudet jaoston näkökulmasta ja tiivistää yhteistyötä muiden jaostojen kanssa. Lopputulemana jaosto päätyi valikoimaan omista jäsenistään edustajia muiden jaostojen kokouksissa vierailuja varten. Vierailut toteutetaan loppuvuoden ja tammikuun 2022 aikana.

Valtionavustuspäätös julkaistaan todennäköisesti viikolla 51

Kokouksessa käytiin läpi, että tieto valtionavustuspäätöksestä saadaan todennäköisesti viikon 51 aikana. Jaostossa suunniteltiin jo ennakkoon jatkotoimenpiteitä päätöksen jälkeiseen aikaan. Avustuspäätöksen jälkeen on tarpeen käydä läpi, miten hyvin saatu avustus vastaa haettua summaa ja mitä mahdollista priorisointia työhön täytyy vielä tehdä.  

Lisätietoja:

  • Jari Porrasmaa, ICT-jaoston puheenjohtaja, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, jari.porrasmaa(at)ksshp.fi