Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Henkilöstöjaoston alatyöryhmät töihin jo 8. tammikuuta

17.12.2021

Henkilöstöjaoston kokouksessa torstaina Eeva Aarnio esitteli alatyöryhmien toimintamallia.

Jaoston puheenjohtaja Riitta Hallberg nimittää alatyöryhmien puheenjohtajat, joiden tehtävä on koota ryhmät 8.1.2022 mennessä.

Työryhmän jäsenten rooli ei ole edustuksellinen, vaan käytännössä kaikkien jäsenten odotetaan osallistuvan konkreettiseen tekemiseen. Jaoston jäseniltä pyydettiin vielä pikaiset ehdotukset kiinnostuneista osallistujista.

Matkaa palmusaarelle tehdään aikataulun rajoissa

Alatyöryhmien työn onnistumisen avaimiksi Aarnio nimesi muun muassa ryhmien vetäjien keskinäisen sparrauksen. Lisäksi tärkeitä periaatteita ovat moniammatillisuus ja se, että vetäjä nimeää itselleen työparin. Vetäjän työpari ja jokainen ryhmän jäsen on valmis vetäjän rinnalla valmistelemaan, selvittämään sekä etsimään ideoita ja malleja verkostoistaan ja muilta hyvinvointialueilta – kirjoittamaan ja luonnostelemaan tulevaa. Matka vie juuri niin lähelle valmistelijoiden unelmissa siintävää palmusaarta kuin ymmärrys ja osaaminen riittävät kuljettamaan – ja realismin rajoissa aikataulu antaa myöten.

Henkilöstöjohtaminen tulee heijastamaan hyvinvointialueen yhteistä arvopohjaa ja perustumaan hyvinvointialueen strategialle ja tavoitteille. Eeva Aarnio korosti henkilöstöjohtamisen kokonaisuuden käytännöllisyyttä: Hyvä toimintamalli sisältää prosessit ja toimintaperiaatteet. Malli kuvaa sitä, miten asioita tehdään, ketkä tekevät ja kuinka ketterästi tehdään. Henkilöstöjohtamisen osa-alueelle kuuluvat muun muassa työhyvinvoinnin johtaminen, kehittäminen, raportointi ja mittaaminen. Kun esimerkiksi nämä tehdään tukipalveluna, ydintoiminnassa pystytään keskittymään ydintoimintaan ja johtamistyössä suurempaan rooliin voidaan nostaa ihmisten johtaminen.

Vaikka toimintamalleja on valtava määrä, niiden avulla johtamisesta tulee yhtenäisempää ja oikeudenmukaisempaa. Alatyöryhmien työ johtaa samalla sähköisen henkilöstöjohtamisen käsikirjan ensi version syntyyn. Henkilöstöjärjestöt ilmaisivat olevansa sekä valmiita että halukkaita osallistumaan alatyöryhmissä tehtävään urakkaan.

Kokoukselle esittäytyi aluksi hallinto- ja tukipalveluiden projektijohtajaksi valittu Erkki Nikkilä Kinnulasta. Lisäksi ICT-jaosto Jari Porrasmaan johdolla kävi vierailulla ja esittelemässä työtään ja jaostojen riippuvuuksia.

Lisätietoja:

•                 Riitta Hallberg, väliaikainen valmistelutoimielin: yhteistoimintaelimen ja henkilöstöjaoston puheenjohtaja, riitta.hallberg(at)saarikka.fi, p. 044 459 8946