Hyppää pääsisältöön
Ihmisiä pöydän ääressä

Uutinen

Henkilöstöjaosto valmistelee HR-tiedon keruuta

14.10.2021

Henkilöstöjaoston kokous 12. lokakuuta keskittyi HR-tietojen keruun valmisteluun sekä kävi läpi materiaalia, jota on laadittu yhteistoimintamenettelyjen tueksi luovuttaville organisaatioille.

Luovuttaville organisaatioille suositellaan, että yhteistoimintaneuvottelut käydään marraskuun aikana. Neuvottelut tarvitaan yhteistoimintalain mukaan, jotta 23 luovuttajaorganisaatiosta voidaan koota siirtyvän henkilöstön määrä, palkkakustannukset ja lomapalkkavelka 31.12.2021 tilanteen mukaan. Jatkuvasti muuttuvaa tietomassaa tarkennetaan vielä vuonna 2022.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden ja pelastustoimen henkilöstö siirtyy hyvinvointialueelle liikkeenluovutuksessa vanhoina työntekijöinä. Samoin siirtyy tukipalveluiden henkilöstö, jos tosiasiallisista työtehtävistä yli puolet kohdistuu sosiaali- ja terveyspalveluiden tai pelastustoimen tukitehtäviin. Jotta myös kunnissa olisi riittävästi osaajia hoitamassa niihin jääviä tukipalvelutehtäviä, tulee tilanteessa ottaa huomioon sekä luovuttavan että vastaanottavan organisaation toimintakyky myös vuoden 2023 alussa.

Tukipalveluihin liittyviä selvitettäviä asioita on tunnistettu valmistelussa. Tukipalveluiden osalta niitä käydään kuntakohtaisesti läpi hyvässä yhteistyössä luovuttavien organisaatioiden kanssa.

Henkilöstöjaosto on tunnistanut tarpeen tuottaa esihenkilöiden ja tiimien tueksi materiaaleja, jotta yhteistoiminta sujuisi ongelmitta ja mahdollisimman saman sisältöisesti eri organisaatioissa. 

Esihenkilöiden tulee käydä yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa hyvinvointialueelle siirtymiseen liittyviä asioita läpi niiden eri vaiheissa. Tässä ensimmäisessä vaiheessa käydään läpi henkilöstön tietojen luovuttamiseen liittyviä asioita.

 

Lisätietoja:

Riitta Hallberg, Henkilöstöjaoston puheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin, riitta.hallberg(at)saarikka.fi, p. 044 459 8946