Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Aluehallitus käsittelee 31.5. kokouksessaan hyvinvointialuejohtajan valintaa

25.5.2022

Ehdolla on kaksi hakijaa, Jan-Johannes Tollet ja Mikko Komulainen.

Aluehallituksen kokouksessa 31.5. käsitellään hyvinvointialuejohtajan valintaa. Esityksen mukaan aluehallitus ehdottaa, että aluevaltuusto valitsee hyvinvointialuejohtajaksi joko Jan-Johannes Tolletin tai Mikko Komulaisen. Hallitus ehdottaa siis että valtuuston kokouksessa 14.6 käydään virkavaali.

Hallitus on valmistellut asiaa useissa kokouksissa. Kuusi hakijaa on haastateltu ja he ovat tehneet kirjallisia tehtäviä. Tero Järvinen vetäytyi hakuprosessista tultuaan valituksi muualle. Kahdesta kärkihakijasta Komulaisesta Tolletista on tehty henkilöarvioinnit sekä saatu suosittelijoiden arviot.

Valmistelun perusteella Mikko Komulainen ja Jan-Johannes Tollet täyttävät hyvinvointialuejohtajalta vaaditut osaamisen edellytykset ja vastaavat hakuilmoituksessa esitettyihin johtajuutta ja johtamispersonaa koskeviin kriteereihin, tosin erilaisin painotuksin.

Hallituksen iltakoulussa 24.5. käydyn keskustelun perusteella molemmille hakijoille löytyi hallituksessa kannatusta.

Tulevalta hyvinvointialuejohtajalta odotetaan muun muassa yhdistävää johtajuutta eli kykyä nivoa koko Keski-Suomen kehittämispotentiaalia ja tahtotilaa yhteen, jotta Keski-Suomen hyvinvointialueesta tulisi yksi ihmislähtöisimmistä.

Aluehallitus käsittelee lisäksi kokouksessaan muun muassa hyvinvointialuestrategiaa ja johtamisjärjestelmää sekä hyvinvointialueen hallintosääntöä.

Aluehallituksen esityslista liitteineen.

Lisätietoja hyvinvointialuejohtajan valinnasta:

  • aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, p. 050 530 9697
  • HR-valmisteluvastaava Riitta Hallberg, p. 044 459 8946
  • vt. hyvinvointialuejohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302