Hyppää pääsisältöön

Potilastietojärjestelmän päivitys 27.–28.4. hidastaa päivystyspotilaiden hoitoprosesseja Sairaala Novassa, Laukaassa ja Keuruulla. Kiireettömissä tilanteissa, joissa vaiva ei vaadi välitöntä hoitoa, toivomme asiakkaidemme odottavan maanantaihin.

Lue lisää.
Sote-ammattilainen etävastaanotolla.

Uutinen

Omaolo-palvelun oirearvion kautta voi varata tarvittavan vastaanottoajan sähköisesti

20.3.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueella laajennetaan sähköisen ajanvarauksen mahdollisuuksia Omaolo-palvelussa.

Jatkossa Omaolo-palvelun silmän, korvan tai kurkun oirearvioita käytettäessä laukaalaiset voivat varata ajan sähköisesti Laukaan sairaanhoitajan vastaanotolle, jos oirearvio sitä suosittelee.

Aikaisemmin sähköisen oirearvion tiedot on voinut lähettää Omaolo-palvelun kautta sairaanhoitajalle, joka on tarvittaessa kutsunut vastaanotolle vaivan hoitamiseksi. Jatkossa oirearvion niin suositellessa on kuitenkin mahdollista varata aika itse suoraan Omaolo-palvelussa.

Suora ajanvaraus on siis mahdollista laukaalaisille silmän, korvan ja kurkun oirearvioissa. Jyväskyläläisille sähköinen ajanvaraus omalle terveysasemalle on ollut mahdollista jo kaikissa muissa, paitsi suun ja hampaan oirearviossa. Lisäksi entisen Seututerveyskeskuksen kuntalaisille Joutsassa, Toivakassa, Keuruulla, Multialla, Petäjävedellä, Laukaassa ja Konnevedellä ajanvaraus Omaolon kautta on mahdollista alaselän ja polven oirearvioissa.

Voit käyttää oirearvioita milloin vain osoitteessa www.omaolo.fi, kun koet tarvitsevasi oireisiisi terveydenhuollon apua.

Oirearvio kysyy esitietoja, jotka auttavat terveydenhuollon ammattilaista arvioimaan hoidon tarvetta ja sen kiireellisyyttä. Oirearvion tulokset voi tarvittaessa lähettää ammattilaiselle vahvan Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Oirearvion kautta voit saada tarvitsemasi avun sujuvasti sähköisesti.

Sähköinen asiointipalvelu tuo joustoa asiointiin

Valtakunnallinen Omaolo-palvelu on yksi Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkoasioinnin kanavista, jossa voit asioida ilman puhelinsoittoa ja palveluajoista riippumatta.

Omaolo-palvelun antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia ja ne perustuvat tieteelliseen tutkimusnäyttöön. Palvelusta löydät mm. 17 oirearviota, palveluarvioita, terveystarkastuksen sekä useita hyvinvointivalmennuksia.

Hoitosuositus voi tilanteesi mukaan olla esimerkiksi kiireellinen ohjaus alueen päivystykseen tai voit saada suoran sähköisen yhteydenoton, kutsun esimerkiksi hoitajan, lääkärin tai fysioterapeutin vastaanotolle tai ohjeet kotona toteutettavasta hoidoista.

Omaolon palveluissa on vielä eroja eri kuntien välillä, mutta niitä tullaan laajentamaan ja yhtenäistämään hyvinvointialueen toiminnan kehittämistyön yhteydessä.

Lue lisää verkkosivuiltamme: Verkkoasiointikanavat

Lisätietoja:

  • Laura Müller, apulaisosastonhoitaja, laura.muller@hyvaks.fi, p. 014 2690369
  • Suvi Kumpulainen, sovellusasiantuntija, suvi.kumpulainen@hyvaks.fi, p. 014 269 0093