Hyppää pääsisältöön

Pelastusoimen jaosto aloitti vuoden ensimmäisellä kokouksella 12.1.2022

14.1.2022

Pelastustoimen jaosto kokoontui 12.1.2022

Vuoden ensimmäisessä pelastustoimen jaoston kokouksessa käytiin läpi jaoston työryhmien tilannekatsaukset ja väliaikaisen valmistelutoimielimen alkuvuoden ajankohtaisia asioita. Yhdyspintatyöryhmän vetäjänä toimii jatkossa Juha Saario, Jouni Nurmisen siirtyessä ansaituille eläkepäiville.

 

Pelastustoimen siirto -työryhmässä valmistellaan pelastustoimen näkökulmasta henkilöstö- ja palvelusuhdetietojen siirtämistä, huomioituna ovat sekä päätoiminen että sopimushenkilöstö. Henkilöstön siirtosopimuksen ja -suunnitelman valmistelu etenee kokonaisuudessa Henkilöstöjaostossa.

 

Ensihoidon osalta valmistelu etenee hyvin. Valmistelussa on muun muassa kartoitettu muilta alueilta malleja toteuttaa ensihoitopalvelu. Tavoitteena on valmistella ensihoitopalvelu toimimaan mahdollisimman suoraviivaisesti ja vaikuttavasti kansalaisen näkökulmasta.

 

Hyvinvointialueen varautumisella ja valmiussuunnitellulla on tärkeä osa hyvinvointialueen suunnittelussa. Varautumisen työryhmä on jatkanut suunnitelmallisesti työskentelyään vuoden vaihteen jälkeen.