Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Nuoret käyttävät puhelinta.

Uutinen

Lapsille, nuorille ja perheille tukea vertaisten tarinoista

20.6.2024

Tarina-auttamisen vertaistarinavideot ja ammattilaisten videot tarjoavat lapsille, nuorille ja perheille tukea arjen ja elämän erilaisiin huoliin Keski-Suomessa.

Nuorille suunnattuja tarinoita on muun muassa mielialaan, ulkonäköön, akateemisiin paineisiin ja seurusteluun liittyen. Vinkkejä ja linkkejä videotarinoihin jaetaan muun muassa sosiaalisen median kanavissa, joita ovat Snapchat, Instagram, TikTok ja Youtube.

Lapsiperheiden vanhemmille suunnattu tarina-auttaminen vie terapeuttien keinoja suoraan koteihin. Videotarinat auttavat perheitä ratkaisemaan ongelmia itsenäisesti ja lähipiirin voimin. Yleisimpiä vanhempien huolia, joihin auttavia videoita tarjotaan, ovat pulmat lapsen kanssa, oma jaksaminen, päihteet ja parisuhde. Lapsiperheet löytävät tarina-auttamisen videot esimerkiksi hakukoneen, Facebookin tai Instagramin kautta tai suoraan menemällä osoitteeseen enjaksa.fi.

Halutessaan nuori tai vanhempi pääsee myös matalalla kynnyksellä keskustelemaan hyvinvointialueen ammattilaisen kanssa chat-palveluissa tai pyytämään apua Pyydä apua -napin kautta. 

Tarina-auttamisen videoita voi kutsua oma-apuvideoiksi. Ne auttavat esimerkiksi sanoittamaan omia huolia tai antavat vinkkejä siitä, mitä itse voisi tehdä asialleen ja tilanteelleen.

Kesäkuukausien ajan videoiden katseluun hyödynnetään nuorten normaali.fi ja vanhempien enjaksa.fi-sivustoja. Syksyn aikana tarina-auttaminen upotetaan osaksi hyvaks.fi -kokonaisuutta.

Tarina-auttamisen videot on tuottanut Zoturi Oy ja niitä tehty yhdessä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kanssa.

Lisätietoja:

  • Päivi Kalilainen, p. 050 370 0245, paivi.kalilainen(at)hyvaks.fi, vastuualuejohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialueen lapset, nuoret ja perheet -vastuualue
  • Marja Lehtoranta, p. 050 597 8314, marja.lehtoranta(at)hyvaks.fi, palvelupäällikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue, paikalla 1.7.
  • Janne Vepsäläinen, p. 040 833 9120, janne.vepsalainen (at) zoturi.com, tarina-auttamisen asiantuntija, Zoturi Oy
  • normaali.fi
  • enjaksa.fi
  • Hyvinvointialueen Asioi sähköisesti -sivu
Image