Hyppää pääsisältöön
Juttupenkki - keskustelu ja kohtaamispaikka iäkkäille

Juttupenkki – keskustelu ja kohtaamispaikka ikääntyneille alkaa syyskuussa

25.8.2022

​​​​​​​Kaipaatko keskusteluja ja muita ihmisiä? Haluatko jakaa arkeasi tai mieltä askarruttavia asioita luottamuksella?

Poikkea juttupenkille ja kohtaa ammattilaisia – mukana kokemusasiantuntija ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen. Mukaan voit tulla kerran tai useammankin!

Jyväskylän Sampoharjun terveysasemalla käynnistyy uudenlainen Juttupenkki-toiminta ikääntyneille, jossa ohjaajina ovat kokemusasiantuntija ja ammattilainen.

-Juttupenkissä keskustelu on vapaamuotoista kokemusten vaihtoa, ja siellä voidaan keskustella monista mieltä askarruttavista asioista ja arjen haasteista. Kokemusasiantuntijat ja ammattilaiset ovat vaitiolovelvollisia, kuvailee projektityöntekijä Maria Pynnönen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.

Aika ja paikka

  • ma 5.9. klo 13.00−14.30
  • ma 26.9. klo 13.00−14.30
  • ma 17.10. klo 13.00−14.30
  • ma 7.11. klo 13.00−14.30

Paikkana toimii Jyväskylän Sampoharjun terveysasema, Vesmannintie 7, Vaajakoski, Jyväskylä.

Taustaa

Juttupenkki-toiminta käynnistettiin asiakaspalautteiden pohjalta vuonna 2016 Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä. Ohjaajina on toiminut kokemusasiantuntijatyöpari.

-Asiakkaat haluavat jutella muidenkin kuin ammattilaisten kanssa. Juttupenkissä ei oteta kantaa hoitoihin eikä lääkityksiin. Juttupenkeissä käyneet kertovat, että heitä oikeasti kuullaan ja juttupenkissä on kiireetön tunnelma, kertovat koordinaattori Maaret Kokkonen ja kokemusasiantuntija Annukka Harjula Kokemustalolta.

Toiminnan järjestäminen on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman mielenterveys- ja päihdepalveluketjujen kehittämistä, jossa tavoitteena on muun muassa helposti saavutettavien ja mielen hyvinvointia edistävien palveluiden kehittäminen.

Liitteet:

Juttupenkki - keskustelu- ja kohtaamispaikka iäkkäille esite

Lisätietoja:

  • Maria Pynnönen, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 040 571 5380, maria.pynnonen(at)jyvaskyla.fi