Hyppää pääsisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Keski-Suomen hyvinvointialueen valmisteluun liittyen. Sivuja päivitetään jatkuvasti.

Jos et löytänyt kysymykseesi vastausta, lähetä kysymyksesi meille palautelomakkeen kautta. 

Henkilöstö

Milloin ja miten palkkaharmonisaatio tapahtuu?

Palkkaharmonisaatio joudutaan tekemään, koska sopimusten perusteena on yleisesti samoissa tehtävissä sama palkka. Tarkkaa aikataulua, sekä miten palkkaharmonisaatio tehdään, ei vielä ole tiedossa.

Miten organisaatiot muodostuvat, miten ja milloin esihenkilöt valitaan?

Ei ole vielä tässä vaiheessa tiedossa. Keski-Suomen hyvinvointialue tulee organisoimaan toimintaansa sekä yhdenmukaistamaan prosesseja ja käytäntöjä.

Aiotaanko hyvinvointialueella kokeilla uusia johtamisen tapoja ilman esihenkilöitä?

Ei ole vielä tässä vaiheessa tiedossa.

Tuleeko hyvinvointialueen sisään pohjoista ja eteläistä aluetta?

Ei ole vielä tässä vaiheessa tiedossa.

Miten työntekijöitä kuullaan nyt valmistelun aikana?

Yhteistoimintaa tehdään eri tasoilla ja se on erittäin tärkeää. Välitöntä yhteistoimintaa tehdään työyksiköissä ja suositellaan, että uudistusta käsitellään yksikön kokouksissa säännöllisesti. Edustuksellista yhteistoimintaa tehdään yhteistoimintaelinten puitteissa. Ensi vaiheessa kuntiin on valmisteltu yt-materiaalia ja ohjeita henkilöstötietojen luovuttamisen osalta.

Säilyykö oma työpaikka ja työpiste siellä, missä ne nyt ovat?

Tässä vaiheessa on tiedossa, että työt jatkuvat kuten ennenkin 1.1.2023.

Säilyykö esihenkilötyö?

Tässä vaiheessa on tiedossa, että työt jatkuvat kuten ennenkin 1.1.2023.

Kuinka uudistukseen liittyvät yt-menettelyt käytännössä toteutetaan?

Syksyllä 2021 luovuttavat organisaatiot käyvät yt-menettelyt tietojen luovuttamisen osalta. Kuntiin ja kuntayhtymiin tulee asiasta ohjeistusta. Yhteistoimintaa tulee tehdä kaikilla tasoilla, mutta virallinen yhteistoiminta käydään yhteistoimintaelimessä tai vastaavassa. Joka tapauksessa ns. siirtyvää henkilöstöä tiedotetaan asiasta. Vuonna 2022 käydään yhteistoimintamenettelyt varsinaisesti liikkeen luovutuksen osalta.

Missä vaiheessa on mahdollista alkaa rekrytoida henkilökuntaa vuodelle 2023?

Kun tiedot saadaan kerättyä kaikilta osin, arviolta vuoden 2022 keväällä. Tämän jälkeen voidaan valmistella hyvinvointialueen henkilöstösuunnittelua. Vuodelle 2023 henkilöstöä rekrytoi hyvinvointialue.

Pelastustoimen palvelut

Millä tavalla rekrytoinnit jatkuvat pelastuslaitoksella?

Pelastuslaitoksen rekrytointeihin ei ole tulossa muutoksia.

Sote-palvelut

Muuttuuko kotipalvelun / perhetyön / lapsiperhesosiaalityön / lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työskentelyn alueen koko?

Palvelurakenteeseen liittyvistä asioista päättää Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto, jonka toimikausi alkaa maaliskuussa 2022. Todennäköisesti hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa siirrytään nykyisellä palvelurakenteella ja palveluverkolla.

Säilyvätkö terveyspalvelut kunnissa?

Palvelurakenteeseen liittyvistä asioista päättää Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto, jonka toimikausi alkaa maaliskuussa 2022. Todennäköisesti hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa siirrytään nykyisellä palvelurakenteella ja palveluverkolla