Hyppää pääsisältöön
Lapset, nuoret ja perheet

Menetelmäkoulutukset

Edistämme vaikuttavaksi todettuja psykososiaalisen tuen ja hoidon työmenetelmien levittämistä sosiaali-, terveys- ja sivistyspalveluiden ammattilaisille.

Lapset puheeksi -menetelmä

Lapset puheeksi -menetelmän avulla rakennetaan vanhempien sekä lapselle tärkeiden ihmisten ja lapsen välille yhteistä ymmärrystä arjesta. Lähtökohtana on tukea perheitä heidän arjessaan: koulussa, päiväkodissa, neuvolassa tai vapaa-ajalla. Tavoitteena on kohdata perheet, joilla on tapahtunut elämässä muutoksia. Menetelmä tarjoaa perheille mahdollisuuden pohtia ammattilaisen kanssa suojaavia tekijöitä, perheen muuttunutta arkea ja muutosten keskellä pärjäämistä.

Lue lisää syksyn 2022 koulutuksista ja ilmoittaudu mukaan

IPC-koulutus 

IPC-ohjausmenetelmä (Interpersonal Counceling, suom. interpersoonallinen ohjaus) on suunniteltu käytettäväksi mielialan laskun ensioireisiin 13–18-vuotiaille nuorille oppilas- ja opiskelijahuollon, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sekä nuorisovastaanoton palveluissa. 

Cool Kids -menetelmä 

Cool Kids on kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan pohjautuva hoitomenetelmä 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on arkea haittaavaa ahdistuneisuutta tai jo olemassa oleva ahdistuneisuushäiriö.

Neuvokas Perhe -menetelmä, elämäntapaohjaus

Neuvokas perhe -menetelmä auttaa ja ohjaa perheitä elämän tavoissa (muun muassa ruokailu, liikkuminen, lepo, ruutuaika) sekä tarjoaa vinkkejä ja ideoita perhearjen hyvinvointiin.

Neuvokas perhe on osa Suomen Sydänliiton toimintaa.