Hyppää pääsisältöön

Lapsiperheiden sosiaalipalveluiden kehittäminen

Kehitämme lastensuojelun palveluiden laatua sekä yhdenmukaistamme Keski-Suomen kunnissa  eli tulevalla Keski-Suomen hyvinvointialueella käytettäviä, toimivia ja vaikuttavia toimintamenetelmiä. Tarjoamme Keski-Suomen sosiaalityöntekijöille apua ja tukea työarkeen. 

Työarkeen maksutonta tukea kunnille

Erityissosiaalityöntekijöiden työn tavoitteena on työavun vieminen lastensuojelun kentälle Keski-Suomen hyvinvointialueen kunnille. Tuki on kunnille maksutonta.

Kunnat voivat käyttää erityissosiaalityöntekijän työapua lastensuojelun ja sosiaalihuoltolain mukaiseen lasten ja lapsiperheiden sosiaalityön tukeen. Tuki voi olla esimerkiksi asiakastyöhön liittyvää konsultaatiota yksittäiselle työntekijälle tai työryhmille. Erityissosiaalityöntekijän työpanosta voi hyödyntää sosiaalityöntekijöiden perehdyttämiseen eri lastensuojelun teemoissa, mentorointiin tai esimiestyön tueksi.

Työparitukea pitempiaikaiseen asiakastyöhön voivat käyttää kunnat, joissa organisaation koon vuoksi ei ole toista sosiaalityöntekijää käytettävissä. Kuntien sosiaalityöntekijät voivat myös keskustella erityissosiaalityöntekijöiden kanssa lastensuojelun palveluiden toteuttamiseen liittyvistä kysymyksistä hyvinvointialueella siirryttäessä. 

Erityissosiaalityöntekijät lastensuojelun laadun vahvistajana

Erityissosiaalityöntekijöiden tukea Keski-Suomen kunnille on saatavilla vuosille 2021−2023. Erityissosiaalityöntekijät ovat pitkäaikaisia lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä ja osa maakunnallista lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) yhteistyöryhmääLastensuojelun erityissosiaalityöntekijät työskentelevät Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen ja Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman kautta.