Hyppää pääsisältöön

Rauhallinen koronatilanne näkyy myös Tartuntatautien johtoryhmän päätöksistä

20.3.2023

Tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) totesi tämänpäiväisessä kokouksessaan, että koronatilanne on sekä Keski-Suomen hyvinvointialueen että koko Suomen osalta varsin rauhallinen.

Myös sairaalassa olevien potilaiden alhainen määrä on Keski-Suomessa linjassa koko maan tilanteen kanssa.

Koronanyrkki päätti myös, että nyt Keski-Suomen hyvinvointialueella on aika luopua myös sosiaali- ja terveyshuollossa työskentelevien työntekijöiden systemaattisesta koronatestauksesta silloin, kun oireet ovat varsin lieviä. Sote työntekijöille annetaan edelleenkin mahdollisuus testauksiin, mutta siihen ei jatkossa edellytetä ketään.

Kokouksessa otettiin kantaa myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskentelevien työntekijöiden maskien käyttöön. Covid-19-epidemiatilanteen laantuessa Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan ei enää tarvitse käyttää suunenäsuojusta kaikissa vastaanottotilanteissa. Poliklinikoilla ja avohoidon vastaanotoilla sekä kotihoidossa maskia täytyy käyttää jatkossa vain yli 65-vuotiaiden ja vaikeasti immuunipuutteisten hoidossa. Maskia käytetään toistaiseksi aiempien ohjeiden mukaisesti potilaan lähihoitotilanteissa päivystyksissä ja somaattisilla vuodeosastoilla sekä ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä.  Maskia käytetään myös aina, kun potilas niin toivoo.

Rauhoittuneen koronatilanteen vuoksi Tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä päädyttiin myös siihen, että säännölliset Tartuntatautien torjunnan johtoryhmän kokoukset lopetetaan. Kokouksia pidetään jatkossa vain, jos johtajaylilääkäri ja infektioylilääkäri pitävät tarpeellisena kutsua ryhmä koolle.