Hyppää pääsisältöön

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola ovat osa hyvinvointialueen seksuaaliterveyspalveluita. Seksuaaliterveyteen liittyvää ohjausta annetaan myös osana äitiys- ja lastenneuvolan määräaikaistarkastuksia. Seksuaaliterveyspalveluissamme tuemme ja neuvomme asiakasta seksuaaliterveyteen, ehkäisyyn ja perhesuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä.

Seksuaaliterveyspalveluissa tarjoamme

  • seksuaaliterveysohjausta
  • ehkäisyneuvontaa ja
  • perhesuunnitteluneuvontaa.

Ehkäisyneuvonnassa pyrimme seksuaaliterveyden kokonaisvaltaiseen edistämiseen. Raskauden ehkäisy on maksutonta alle 22-vuotiaille keskisuomalaisille nuorille, Jämsä ja Äänekoski tarjoavat maksuttoman ehkäisyn kaikille alle 25-vuotiaille. Perhesuunnitteluneuvonta sisältää raskauden suunnitteluun, raskauden keskeytyksiin, lapsettomuushoitoihin ja seksitauteihin liittyvät neuvonnat ja tutkimukset.

Kenelle

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvontaa tarjoamme kaikille hedelmällisessä iässä oleville asiakkaille. Seksuaaliterveysohjausta tarjoamme kaikille sitä tarvitseville.

Toimi näin

Ota yhteyttä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan.

Yli 16-vuotiaat Jyväskylän julkisten terveysasemien, Hankasalmen ja Uuraisten asiakkaat voivat varata ajan Hyviksen kautta Omaks.fi:n terveydenhoitajan videovastaanotolle raskauden ehkäisyn aloitus- tai seurantakäynnille.

Hyviksen kautta voit varata ajan myös Keuruun, Petäjäveden ja Laukaan perhesuunnitteluneuvolan vastaanotolle.